Moi.

Het liefst doe ik zo weinig mogelijk.

Ik ontkom echter niet aan mijn verlangen om een deugdzaam mens te zijn. Iemand die weet wanneer en hoe hij moreel wijs moet zijn. Voor u, voor mezelf en voor grapjes.

In contact met de ander, vind ik mezelf.

Dat contact, dat is waar ik het voor doe en daarom observeer ik vaak, als schrijver destilleer ik de liefde uit de wereld. Want daar valt m'n oog vaak op. Het mooie van m'n medemens.

Daarnaast heb ik een zwak voor de rebel. Z'n  afwijking trekt mij aan. Het ene schaap dat dwars de andere kant op loopt. Bewust tegen de kudde in. Omdat aan de norm getornd mag worden. Moet worden. Met het grote ideaal voorop, een paradijs om na te streven. Naïef? Eerder hoopvol en niet verslagen door pessimisme.

Gezapige Jack Pot als bedrijfsnaam. Soms vereist dit enige uitleg omdat de naam niet direct tot de verbeelding van mijn diensten spreekt. De naam vertegenwoordigt mijn aard. Gezapig is mijn gekozen antagonist van commercie. Commercie lijkt voor mij uit te stralen dat het (zaken-) leven hip en spectaculair moet zijn om aantrekkelijk bevonden te worden. Het werken aan jezelf vereist geduld, discipline, eerlijk- en openheid.  Das nie pracht en praal, das nie insta waardig, das achter de schermen werk. das gezapig.

Gezapig ploegen tot je die verdieping vindt waar je naar verlangde, zonder precies te weten wat je zocht. verdieping tot de JackPot. Een gezamenlijke ontdekkingstocht waarop bezoekers van m’n praktijk worden gestuurd.

 

De naam drukt mijn geloof in de goede zaak uit en dat alles gaat zoals het gaat. Meestal maak ik mij niet zo druk omdat het in m’n leven altijd vanzelf gaat. Des te meer ik mijzelf vind en durf uit te drukken,

des te meer rust ik mag ervaren. Alsof ik m’n pad dan weer heb gevonden en op dat punt aangekomen komt het leien dakje om de hoek kijken.

 

Ook uw leien dakkie ligt ergens klaar. Bij deze nodig ik u uit om hem samen te ontdekken.