top of page
Gezapige Jack Pot

Jack Pot

Moreel Beraad

Een moreel beraad is bedoeld voor teams op de werkvloer.

In de zorg wordt dit concept al regelmatig toegepast om

de onderlinge samenwerking te verstevigen,

de kwaliteit van en het plezier in het werk te verhogen.

 

Aan de hand van een moreel dilemma over een dagelijks praktijkvoorbeeld wordt er gezamenlijk gekeken waar ieders individuele normen en waarden liggen. Waar ligt de prioriteit van  jouw collega en waar baseert hij dat op? Sluit dat aan bij jouw visie en op die van de organisatie? Waarom wordt die visie gehanteerd en past hij nog bij jullie? Wat maakt het een dilemma?  

Met collega's de tijd nemen om stil te staan bij de koers die jullie varen. Samen nadenken over ieders kijk op jullie werkzaamheden.

Een groot goed. Rijkdom. Een luxe om stil te mogen staan bij de kern van je werk. Waarom doen jullie wat jullie doen? Luisteren en leren van de mens die naast je staat in plaats van onbegrip en afstand creëren binnen jullie samenwerking. Een ieder werkt vanuit z'n eigen waarden en normen en om deze te delen binnen de veiligheid van de werkvloer, dat creëert begrip en schept nabijheid in plaats van afstand.

Een moreel beraad duurt zo'n anderhalf tot twee uur. Van belang is dat er binnen het team een gevoel van veiligheid heerst, zodat een ieder zich durft te uiten en zich gehoord zal voelen. Mocht u verder vragen hebben over de gang van zaken, neem gerust contact met mij op via onderstaand contact formulier. Moi.

 

 

Vrijblijvend:
kennismaken | meer informatie | iets anders?

Laat je e-mailadres achter en ik neem contact met je op.

Kalm an doen.

bottom of page