Voor wie?

'Niet omdat er wat mis met je is, maar omdat je wijzer wilt worden over jezelf.'

Erken je vraag

 

Iedereen denkt na over de wereld om zich heen en zijn positie daarin. Wie wil je zijn op je werk, in je relatie, wat vindt je belangrijk, hoeveel vrije tijd wil je, wat is vrije tijd dan voor jou? Zoals ik al schreef op de beginpagina, ikzelf doe het liefste zo weinig mogelijk. Maar de wereld om mij heen doet een beroep op mij. Ik voel plichten, maar wat ben ik bijvoorbeeld verplicht en aan wie? Daar heb ik mijn gedachten over, maar kloppen mijn gedachten wel?

 

Over deze zaken, zaken die er voor u toe doen en die u bezig houden, daarover kunt u met de Filosofisch Practicus in gesprek.

 

Soms heb je niet precies duidelijk wat je dwars zit, maar het is je wel duidelijk dat je met vragen zit of dat je voor je gevoel stilstaat in je ontwikkeling. Dat kan een gevoel van twijfel geven waar je overdag niet bij stilstaat, maar wat in de avond, als je tijd hebt voor je eigen gedachten, de kop opsteekt. Bij de Filosofisch Practicus kun je hier voluit over twijfelen en mag je het even niet weten. Dat is fijn, dat je het even niet hoeft te weten allemaal. Wat een rustgevend besef.

 

Potverjoppe wat is het mooi om bij je eigen gedachten stil te mogen staan. Ze samen te bevragen en onderzoeken, wat een luxe! Niet wroeten over waar ze vandaan komen of over wat ze betekenen. Maar kloppen ze wel? Welke veronderstellingen bezit je eigenlijk over datgene wat je dwars zit?

Dat is waar je in een gesprek met de filosofisch practicus bij stil staat. Samen op onderzoek. Niet omdat er wat mis met je is, maar omdat je wijzer wilt worden over jezelf.