Voor wie?

'Niet omdat er wat mis met je is, maar omdat je wijzer wilt worden over jezelf.'

ontdek je vraag

 

Iedereen denkt na over de wereld om zich heen en zijn positie daarin. Wie wil je zijn op je werk, in je relatie, wat vind je belangrijk, hoeveel vrije tijd wil je, wat is vrije tijd dan voor jou? Zoals ik al schreef op de beginpagina, ikzelf doe het liefste zo weinig mogelijk. Maar de wereld om mij heen doet een beroep op mij. Ik voel plichten, maar wat ben ik verplicht en aan wie? Daar heb ik mijn gedachten over, maar deze komen soms niet overeen met de praktijk. Dit kan voor interne conflicten zorgen - dilemma's.

 

Dergelijke dilemma's kunt u met de Filosofisch Practicus onderzoeken. Hij vraagt, u ontdekt.

 

Soms heb je niet precies duidelijk wat je dilemma is, maar het is je wel duidelijk dat je met vragen zit of dat je voor je gevoel stilstaat in je ontwikkeling. Onrust en wellicht onvrede brengt dit teweeg. Bij de Filosofisch Practicus kun je voluit over je onrust twijfelen en mag je het even niet weten. Dat is heerlijk, dat je het even niet hoeft te weten allemaal. Een rustgevend besef.

Het is een luxe om bij je eigen gedachten stil te mogen staan. Ze samen te bevragen, onderzoeken en te ontdekken wat je niet weet.

 

Welke veronderstellingen bezit jij?