Kennismaken

De deur staat voor u los. Ik heet u van harte welkom om kosteloos kennis te maken om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Zo’n kennismaking duurt hooguit drie kwartier en jazeker de deur staat ‘los’. Dat is correct taalgebruik op mijn Drentse geboortegrond. Aan het einde of nadien kunt u laten weten of u als bezoeker gesprekken wilt komen voeren. Dan zal ik u laten weten of ik dat ook zie zitten, deze keuzevrijheid eigen ik mij toe aangezien ik niet voor elke bezoeker de juiste persoon ben. Vandaar dat ik ook schreef 'we', er werken meer kundige collega Filosofisch Practici in de stad.

 

Als we beide het erover eens zijn om de gesprekken in te gaan, dan zal het vervolg er als volgt uitzien:

u koopt losse gesprekken die om de twee weken mogen plaatsvinden. De methode werkt niet naar een antwoord toe, maar helpt u in een zoektocht naar wijsheid. Het is aan u om te beslissen hoeveel gesprekken u nodig bent om te bepalen dat u wijzer bent geworden over datgene waarover u wijzer wilde worden.

Met ‘losse gesprekken’ wil ik benadrukken dat u elk gesprek opnieuw bepaalt waarover we het gaan hebben. Dit kan de meegekregen vraag van een vorig gesprek zijn of iets anders wat uw aandacht is gaan vragen. 

Als afsluiter heb ik nog een vraag voor u, misschien leuk om over na te denken voor u een gesprek ingaat om te weten wat u als de 'rol snoep' kunt beschouwen:

Wat is wijsheid?